,
SHARE:
how-to-2010-02-gq-hosts-gqhostsintro

Du kender sikkert udmærket den slags middagsselskaber, som starter meget godt ved attention-A’et i den gode gamle AIDA-model, men som allerede under forretten får dig til at tænke, ”det her bliver godt nok en lang aften”.

Din bordherrer/-dame flytter sig nemlig aldrig i nærheden af at rykke frem til bogstav to: ’Interest’. Efter den indledende hvad-laver-du-så-runde viser det sig uhyggelig hurtigt, at den meget talende middagsnabo har vildt meget spændende at fortælle om sin hovedinteresse. Sig selv.

Det er ikke nok at have noget at sige
Du kan selvfølgelig være så uheldig, at du er blevet bænket ved siden af en speedsnakker, der kun bidrager med tomme kalorier, varm luft og løse påstande. Den slags er hurtigt gennemskuet. Men også hvis du, som afsender, rent faktisk har relevante ting at fortælle (måske ovenikøbet om emner der interesserer modtageren, kan løse et problem eller opfylde en drøm), er det ret udsigtsløst at forsøge at få nogen til at lytte oprigtigt, ved at starte med at bralre op om sine egne fortræffeligheder.

Ved et middagsselskab bliver de nærmeste trods alt nok siddende til og med desserten. I den digitale verden er de skredet, før tjeneren når at skænke op første gang. Og uanset hvor intensiv en retarget-strategi du ruller ud resten aftenen, kan du godt glemme alt om nogen form for relation fremover.

Ti stille og start med at lytte
Rewind and erase. Lad os lige prøve at starte selskabet forfra. Nu begynder vi med at etablere et ordentlig grundlag for det, der opbygger en relation: Samtale. Dialog mellem afsender og modtager.

I løbet af forretten ved du fx, hvor din samtalepartner bor, hvad hans/hendes alder er, om der er hjemmeboende børn eller ej, og hvad ferieplanerne er til sommer. Under hovedretten taler I om foretrukne fritidsinteresser, og hvad der ellers interesserer jer. Ved desserttid har I identificeret en række emner, værdier og passioner, som I er fælles om. Og så kan I jo passende udveksle tips om de bedste digitale platforme og communities med kaffe og cognac til.

I denne udgave får du helt automatisk den første dans med din samtalepartner, som sad ved siden af dig en tre retters tid. Ikke kun fordi det hører sig til (i hvert fald ifølge Emma Gad), men helt frivilligt af interesse og som anerkendelse af at være blevet set og hørt.

Nå ja, og så fik du da også lige fortalt lidt om jeres kommende 1500 kubik turbomodel under natmaden, eftersom borddamen, blandt meget andet, elsker muskuløse motorcykler og måske snart skal have en ny (og større!). Fjolset fra første version var sikker på, at han havde gennemskuet sin vegetariske, ikke-alkoholdrikkende borddame på halvandet splitsekund. Så selvom hun også var ret vild med krom og fart på to hjul, forsøgte han at sælge hende en rigtig praktisk trehjulet knallert med indbygget indkøbskurv. Hele aftenen.

Søren Thure Milkær

Managing Editor, MEC Wavemaker.

SHARE:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *