,
SHARE:
green-mec-hands

3-stjernet salami bliver kastet i hovedet, en 7-årig vinder en YouTube-pris, og enhver, der er rundet de 30 år, sidder tilbage med forundring i blikket og åben mund, når fx Rasmus Brohave, Kristine Sloth eller Astrid Olsen folder sig ud i deres meget personlige univers.

YouTubers eller Vloggers bliver ofte set skævt til for både manglende substans og dybde af deres mere traditionelle modparter. Men er de i virkeligheden et kig ind i en meget anderledes medieverden, hvor generation Z redefinerer brugen af medier? Og kan de blive ved med at holde deres nuværende kadence?

At være kommerciel uden at være kommerciel
Bloggere og Vloggere er forlængst anerkendt af mediebranchen og inviteret indenfor som ligeværdige eksperter. De er blevet en integreret del af mediernes redaktionelle univers, og der linkes fra blog til traditionelle medier og omvendt. Det til trods for, at bloggerne ofte hverken har en journalistikuddannelse eller en tegnsætning, der er 100% efter bogen. Deres fans følger bloggernes livscyklus fra single til gift til mor, og de elsker det, fordi deres eget liv følger med. Samtidig har bloggerne for længst bevist, at deres kommercielle formåen skaber effekt – til trods for, at deres tilgang for mange virker alternativ.

Spørgsmålet er, om influencer-marketing er blevet den marketingkanal, der kan ramme en signifikant andel af den yngre målgruppe og derved skabe dækning? Kan influencers af den vej bearbejde målgruppens stigende skepsis over for den traditionelle reklame? Og sidst, men bestemt ikke mindst i en verden, hvor content is king, kan de, via deres målrettede og engagerende content, skabe relevans og engagement hos en generation, vi ellers må vinke farvel til at engagere via de traditionelle marketingkanaler?

Flow-TV’ets død & Adblockers opstandelse – Er Influencer-marketing redningen?  
Ud fra MEC’s indsigt i generation Z og Y’s medieforbrug ved vi, ikke overraskende, at det har ændret sig drastisk. Forbruget af flow-TV falder markant, de vedkender sig stort set ikke aviser og magasiner, og takket være brugen af adblockere bliver de løbende svære at påvirke med en traditionel digital annoncering. Behovet for en alternativ kanal til at nå målgruppen er derfor i høj kurs. Bloggers og Vlogger-influencers er, via deres fanbase, som tælles i 100.000’endevis, en oplagt mulighed til at skabe fundamentet for storytelling i større skala. Deres holdninger og budskaber spredes nemlig via deres trofaste mangetallige følgere som ringe i vandet. Så den, for annoncørernes kritiske, dækning opstår naturligt.

Influencers har derudover skabt et netværk af sociale relationer og et fællesskab med en fælles interesse. Indholdet på deres kanal er interessant, relevant og troværdigt i målgruppens øjne – og essensen er, at målgruppen elsker deres influencers. Præmissen for at bruge influencers er, at de er aktivatorer og co-creaters, når det gælder budskaber og content. Det er content lavet af unge til unge, hvilket skaber netop den relevans og det engagement, som traditionelle medier til stadighed får sværre ved at levere.

Engager, engager, engager
Endnu en afgørende forudsætning for anvendelse af influencers som marketingkanal er, hvordan man skaber det rigtige content, og om det kan lade sig gøre at indarbejde kommercielle budskaber. Hos MEC har vi gode erfaringer med at være særligt opmærksomme på et par helt centrale områder, der tilsammen afgør, hvordan indholdet produceres, så det engagerer den kritiske og krævende generation Z og Y, men så det også samtidig kan bære de kommercielle budskaber på en måde, så influenceren bevarer sin integritet over for sine fans.

Når content-konceptet udvikles, er det afgørende, at der skabes en balance mellem annoncørens marketingindsigter på brand-niveau og influencerens indsigt ind i sine fans. Derfor er et tæt og integreret samarbejde med influenceren nødvendigt. Udfordringen ligger altså i at udvikle en idé, som er autentisk for annoncørens brand, mens man samtidig skaber en storytelling, der er interessant for lige netop den specfikke målgruppe. Netop den symbiose gør det muligt at fastholde opmærksomheden og involveringen på et niveau, der muliggør, at det kommercielle budskab leveres på en troværdig måde.

Kan du levere på 5 sekunder?
Du har 5, maks 8, sekunder til at vise din relevans overfor generation Z og influencerens fans! De ovennævnte faktorer stiller store krav til udviklingen og udformingen af det content, som influenceren skaber, for det skal selvølgelig være relevant og fængende. Hvorvidt indholdet er langt eller kort er mindre væsentligt, det vigtigste er de første kritiske sekunder. Desuden bør indholdet (selvfølgelig) udvikles til den konkrete platform, hvor det skal leve.

Spejlingen, fælleskabet, troværdigheden, relevansen – og et vellykket samarbejde med en influencer, forudsætter kort sagt en personalisering. Lykkedes det, skabes der værdi, fordi det er det, forbrugeren søger, og netop her hvor influencers bliver relevante.

Et par grundprincipper til fri afbenyttelse – fra os til dig!
Hos MEC arbejder vi med afsæt i nogle grundlæggende principper, når vi arbejder med influencer-marketing for vores kunder:

1. Producér og anvend ikke klassiske reklamer. Indholdet skal underholde i en langt større grad end klassiske medier, derfor skal du forholde dig til, hvorfor fansene skal se det.
2. Interagér med fansene. Vær autentisk på platformens præmis, og interagér med målgruppen.
3. Anvend influencers og kanalen som en aktivator for indholdet, som værende det indhold der promoveres på alle de øvrige kanaler – både egne og købte.
4. Optimer i forhold til fansenes adfærd for at skabe reach og effekt.
5. Værdien af content-marketing skal opgøres, men det skal gøres ud fra den rigtige præmis og rigtigt definerede KPI’er.

Velkommen til dit nye marketingmix!
Hos MEC vil vi gerne gå forrest i nytænkningen af mediestrategien og byde influencers velkommen i marketingmixet.
Og til dig vil vi gerne sige: anvend Bloggers og Vloggers til at skabe en storytelling for dit brand på målgruppens præmisser. Vi tror på, at de brands, der bruger tid på at udvikle en content-strategi, der sætter relevant og målrettet indhold først, og samtidig forstår at anvende de relevante aktivatorkanaler, vil være mest succesfulde – både over for generation Z, men også over for ældre og mere traditionelle målgruppe segmenter. Og vi tror på, at det er en tendens, der ikke har i sinde at bremse sig selv, og intet andet synes at stå i vejen for den.

Så hop med på toget, inden det er for sent. Det er fuld fart fremad, når Rasmus Brohave og Kristine Sloth m.fl. redefinerer synet på, hvem og hvordan man udkommer i media.

SHARE:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *